• Pszichológiai tanácsadás online vagy Nyíregyházán személyesen

    Pszichológiai tanácsadás online vagy Nyíregyházán személyesen

Pszichológusoknak

Egyéni esetmegbeszélés pszichológus kollégák részére - Nyíregyházán személyesen vagy online

Egyéni esetmegbeszélésre legalább pszichológia MA végzettségű, felnőtt klientúrával (is) dolgozó kollégáimat várom, eseti vagy akár rendszeres jelleggel. Az esetmegbeszélés - ideális esetben - munkánk fontos részét képezi, a színvonalas munkavégzés és szolgáltatásnyújtás egyik biztosítéka. Az általam biztosított egyéni esetmegbeszélő alkalmak különösen hasznosak lehetnek:

  • pályakezdő vagy viszonylag kevés szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek számára;
  • akár tapasztaltabb kollégáknak is, akik önállóan dolgoznak, vagy munkahelyükön nincs lehetőség pszichológiai szempontú esetmegbeszélésre, esetleg nem klinikai szakirányból érkeztek, és nem rendelkeznek mélyebb klinikai irányú ismeretekkel, kompetenciával;
  • a szakmai karrier bármelyik szakaszában és ágában, eseti probléma vagy elakadás, bármilyen kérdés felmerülése esetén;

ugyanakkor bárkit várok, aki a végzettségi és a klientúrára vonatkozó kitételeknek megfelel. Szakmai megközelítésem elsősorban sémaelméleti irányultságú, de ettől eltérő pszichológiai irányzatokat képviselő (pl. pszichodinamikus, CBT, stb.) kollégákkal is szívesen dolgozom, mert azt vallom, hogy ezek az irányzatok bizonyos tekintetben nincsenek is annyira messze egymástól, hiszen mindannyian az emberi viselkedéssel dolgozunk, a tudományos pszichológia eszköztárával.

Az esetmegbeszélő alkalmak során például a következő problémaköröket érinthetjük:

  • szakmai jellegű kérdések;
  • diagnosztikai, differenciáldiagnosztikai kérdések;
  • áttétellel, viszontáttétellel, ezek kezelésével összefüggő kérdések;
  • etikai jellegű kérdések;
  • munka szervezésével, kereteivel összefüggő kérdések (pl. magánrendelésbe frissen belekezdő kollégák esetén);

a felsorolás természetesen nem teljes, bármi behozható, ami a pszichológusi munkához, kliensellátáshoz kapcsolódik.

Az esetmegbeszélés kollegiális légkörben, - megajánlásom szerint - tegeződő hangnemben történik. A közös munka során természetesen minden esetben tekintettel vagyok a szakmai etikai előírásokra, így a kliensek anonimitására is.

Az egyéni esetmegbeszélő alkalmak óradíja 20.000 Ft / alkalom (50 perc).

Figyelem: bár VIKOTE és ISST tag vagyok, az esetmegbeszéléseim egyesületektől függetlenek, nem számítanak bele egyik szakmai egyesület képzésébe sem. Bármely egyéb képzésbe való beszámítás kérdése esetén mindig a képzés vezetőjének vagy az ebben illetékes személynek az állásfoglalása az irányadó.